Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek i imbir obierz i drobno posiekaj.
Papryczkę pokrój w paseczki.
Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij czosnek, dodaj papryczkę i imbir. Smaż przez ok. 1-2 minuty.
Krewetki oczyść, oprósz solą i pieprzem.
Krewetki wrzuć na patelnię i smaż wszystko przez 3-4 minuty.
Pod koniec posyp natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem.
Przygotuj Barszcz czerwony Zupa ekspresowa WINIARY według przepisu na opakowaniu. Usmażone krewetki możesz nadziać na patyczki do szaszłyków i położyć na rancie talerza z barszczem lub włożyć je bezpośrednio do bulionówek i zalać zupą.